torstai 12. marraskuuta 2009

Sittenkin jotain ihan muuta?

Äh, eihän tästä tule nyt yhtään mitään. Nyt on tutkittu ja ihmetelty ja psykiatri jopa pähkäili asiaa neljän muun asiaan perehtyneen psykiatrin kanssa ja lopputulos on, ettei kukaan tiedä vieläkään mikä mulla on. Vaihtoehdot ovat tällä hetkellä epävakaa persoonallisuus, adhd tai muu kehityksellinen häiriö.

Uusin idea oli nyt sitten se, että laitetaan minut kahdeksi viikoksi osastolle tutkittavaksi. Oikeasti, apua. Tammikuussa pitäisi nyt sitten mennä sinne ihmettelemään. En tiedä mitä siellä tehdään tai miten tutkitaan, lääkärin ja psykologin haastatteluja ainakin ja sitten on tarkoitus että näkevät impulssikontrollin hallintaani ja muuta sellaista. Mä en kyllä usko, että olen siellä ollenkaan sellainen kuin normaaliarjessa. No ehkä ne osaavat ottaa sen huomioon.

Lääkityskin otetaan siksi aikaa pois. Nyt alettiin vähentämään Efexoria, joka on kyllä hyvä asia, koska se on ihan hullu lääke, järkyttävät vieroitusoireet jos unohtaa yhtenä päivänä ottaa. Ja siitä huolimatta unohdan n. kerran viikossa ottaa sen, joten on ollut tuskaista sen kanssa. Concerta jää sitten vasta pois ja en mä sillä varmaan mitään teekään, kun ei tarvii olla sitten töissä tai muuten sosiaalinen ja jaksava, voin sitten maata sängyssä kuin lahna ja kiukutella hyvällä omatunnolla, jos pitää tehdä jotain ärsyttävää.

Sounds like a plan.

Sitä paitsi mun blogilla on ihan tyhmä nimi nyt, saakohan sen vaihdettua? Kun add ei ole edes vaihtoehto enää, eikä adhd:stakaan ole takeita. Mä perustan kohta uuden blogin, "epävakaa sekopää".

2 kommenttia:

 1. Tulipa löydettyä tämäkin blogi :)

  Pari vuotta enemmän ikää, mitään ei saavutettuna. Normaali arki tuottaa vaikeuksia, suuriakin sellaisia. Olen alisuoriutuja vähän kaikessa, vaikka lahjakkuutta tietyillä osa-alueilla on selvästi keskivertoa enemmän.

  Neurologiset tutkimukset on jo läpikäyty, melkoisen samoin tuloksin :) Älykkyys hieman keskitason yläpuolella, mutta mm. matemaattiset tehtävät tuottavat selviä vaikeuksia. Oppimiskyky normaali, käden ja silmän välinen yhteistyö poikkeuksellisen toimivaa ja tarkkaa. Keskittyminen... No joo. Olen varsin selvä ADHD, tarkkaavaisuushäiriö ei ihan lievimmästä päästä.

  Nykyisin kaikkea sotkee masennus tähän päälle, joka sinällään on hassua, koska perusluonteeltani olen aika lailla päinvastaista. Vakavaan masennukseen aloitettiin just Venlafaxin, Efexorin rinnakkaislääke. Ensimmäinen masennuslääkitys mulla. Concertaa olen syönyt monta vuotta, saa nähdä miten tuo Venlafaxin toimii siinä rinnalla. Sivuvaikutuksia tuntuu ainakin olevan...

  Jotta saisin opiskelua jotenkin normalisoitua, haluaisivat ottaa mut vuoden vaihteessa vähintään periksi viikoksi osastolle sisään. Tarkkailtavaksi ja kaitsettavaksi, ihan ku lastentarhaan uudestaan menis. En ole innoissani, mutta ehkä se alkaa olla pakko kokeilla sitäkin. Ei tästä näinkään mitään tule.

  Niin joo, nuo sua kuvaavat viisaudet... En voinut olla repeilemättä ääneen. Ihan ku itsestään lukisi! :D

  VastaaPoista
 2. Kiva kun kirjoitit! :) Tuo efexor on minusta ollut todella hyvä lääke, parempi kuin aikanaan syömäni sepram. Ainoa miinus on tosiaan nuo vieroitusoireet, jonka takia en halua lääkettä syödä, kokeillaan vaihtoa cipralexiin kunhan tuo on purettu ensin.

  Itselläni tulee siis jo saman illan aikana masentunut ja ahdistunut olo, jos olen aamulla unohtanut ottaa. Seuraavana aamuna alkaa sydämentykytykset ja tekee vaan mieli itkeä, kun tuntuu niin pahalta, fyysisesti ja henkisesti. Kerran olin lähes viikon ilman ja silloin tuli jo itsetuhoiset ajatukset, halusin vain kuolla, kun oli niin paha olla. Ilman lääkitystä en normaalisti muuten noin masentunut ja ahdistunut, lähinnä väsynyt ja voimaton, joten oli todella pelottava kokemus.

  VastaaPoista